Cyriax

Cyriax onderzoeks- en behandelmethode

De methode Cyriax is gebaseerd op de orthopedische geneeskunde, en is zowel een onderzoeks- als behandelmethode. De behandelmethode richt zich op ontstekingsgerelateerde klachten van gewrichten, spieren, pezen en banden waarbij vaak ook beperking in het bewegen wordt gezien.

Maak een afspraak

Waarmee helpt een cyriax Fysiotherapeut?

  1. Lage rugpijn
  2. Stijve nek
  3. Nekpijn met uitstraling in de arm
  4. Hoge rugpijn met problemen in de ademhaling
  5. Peesontsteking (tenniselleboog of golferselleboog)

Door middel van het diagnosch systeem wordt het bewegingsapparaat zeer nauwkeurig onderzocht op neurologische, orthopedische en reumatische aandoeningen. Middels de methode Cyriax, bestaande uit gebruik van manuele technieken zoals dwarse fricties, specifieke mobilisaties, lichte manipulaties, tracties, stabilisatietechnieken en indien nodig injecties (door arts/specialist).

Een heldere diagnose

Het kenmerk voor deze orthopedische geneeskunde is de systematiek in het onderzoek dat steeds op dezelfde manier wordt uitgevoerd, zodat een heldere diagnose wordt verkregen. De therapeut kan hierdoor beter een therapieplan opstellen en heel gericht uitvoeren.

Tarieven en vergoeding

De behandeling

Bij de behandeling volgens Cyriax maakt de fysiotherapeut gebruik van manuele technieken zoals: dwarse fricties, specifieke mobilistaties, lichte manipulaties, tracties, stabilisatietechnieken en indien nodig injecties (door arts/specialist).

Heeft u klachten?
Wacht niet te lang.
Maak nu een afspraak bij Fysiotherapie Wijster.

Lisanne
Both-Vossebelt

BIG nummer: 82736492
×
Kom in contact Maak een afspraak
Akkoord