Cyriax

Cyriax onderzoeks- en behandelmethode

De methode Cyriax is gebaseerd op de orthopedische geneeskunde, en is zowel een onderzoeks- als behandelmethode. De behandelmethode richt zich op ontstekingsgerelateerde klachten van gewrichten, spieren, pezen en banden waarbij vaak ook beperking in het bewegen wordt gezien. Door middel van het diagnosch systeem wordt het bewegingsapparaat zeer nauwkeurig onderzocht op neurologische, orthopedische en reumatische aandoeningen. Middels de methode Cyriax kunnen deze aandoeningen doeltreffend behandel worden.

Een heldere diagnose

Het kenmerk voor deze orthopedische geneeskunde is de systematiek in het onderzoek dat steeds op dezelfde manier wordt uitgevoerd, zodat een heldere diagnose wordt verkregen. De therapeut kan hierdoor beter een therapieplan opstellen en heel gericht uitvoeren.

De behandeling

Bij de behandeling volgens Cyriax maakt de fysiotherapeut gebruik van manuele technieken zoals: dwarse fricties, specifieke mobilistaties, lichte manipulaties, tracties, stabilisatietechnieken en indien nodig injecties (door arts/specialist).

Wij helpen u graag om weer prettig te kunnen bewegen.

Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Neem contact op