Perifeer Arterieel Vaatlijden

Wat is Perifeer Arterieel Vaatlijden?

Perifeer Arterieel Vaatlijden wordt ook wel Claudicatio Intermittens of Etalagebenen genoemd. Wanneer je loopt hebben de beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer je stilstaat. Door vernauwing in de aderen van de benen lukt het de slagaders niet om genoeg zuurstof in je spieren op te nemen. En dit veroorzaakt de pijn in de benen als je loopt.

Maak een afspraak

Looptraining

Door het geven van de juiste looptraining op de loopband wordt er hulp geboden om weer pijnvrij te gaan lopen. Looptraining is gerich om het uithoudingsvermogen te optimaliseren en de risico’s op adervernauwing te beperken. De klachten zullen hierdoor afnemen en vaatoperaties zoals een dotterbehandeling kunnen hierdoor voorkomen worden. Daarnaastt is het erg belangrijk de risicofactoren  te beperken, zoals roken, verhoogd cholesterol en overgewicht. Naast de looptraining in de praktijk is dagelijks een stukje wandelen erg belangrijk om de bloedtoevoer in de benen te stimuleren, na een tijd is op te mekren dat er steeds langer pijnvrij bewogen kan worden.

Vergoeding

Fysiotherapie Wijster is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet.  Gedurende 12 maanden worden er 37 behandelingen vergoed uit het basispakket.

Tarieven en vergoeding

Heeft u klachten?
Wacht niet te lang.
Maak nu een afspraak bij Fysiotherapie Wijster.

Lisanne
Both-Vossebelt

BIG nummer: 82736492
×
Kom in contact Maak een afspraak
Akkoord