Therapeutisch Elastische Kousen

Fysiotek: aanmeten en verstrekken van therapeutisch elastische kousen

Veel mensen lijden aan beenklachten ten gevolge van spataderen, trombose, een zwangerschap of hart- en vaatproblemen. Dit leidt in veel gevallen tot het ontwikkelen van “veneus oedeem”: opgezette, dikke en vermoeide benen. In feite is dit het gevolg van een abnormale ophoping van vocht in de benen.

U kunt ook zwelling in benen of armen hebben na een operatie, bestraling, infectie of ongeval.

Contact opnemen

Wanneer Therapeutisch Elastishe Kousen (TEK)?

Wanneer u arts een veneuze (ader) of lymfatische aandoening vaststelt worden TEK aangemeten en verstrekt. Op deze manier kunnen verdere klachten worden voorkomen. De behandeling van oedeem door uw fysiotherapeut is vooral gericht op het mechanische terugdringen van het opgehoopte vocht.

Het dragen van steunkousen wordt ambulante compressietherapie genoemd. De TEK oefenen een druk uit op het been of de arm. Deze druk wordt geleidelijk minder vanaf de enkel tot aan het bovenbeen of vanaf de hand tot aan de schouder. Op deze manier word de verwijding van de vaatwanden (bij veneus oedeem) tegengegaan, zodat de aderkleppen weer sluiten en de bloedstroom  naar het hart wordt ondersteund.

Door het lekken van het lymfevocht (bij lymfoedeem) in het weefsel neemt de omvang van uw arm of been eveneens toe. TEK verhinderen dit proces. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat u TEK krijgt met een gecontroleerde en gedoseerde druk voor een optimale therapie.

Wat is Fysiotek?

Fysiotek is een innovatieve service organisatie van en voor fysiotherapeuten. Fysiotek ondersteunt uw fyssiotherapeut bij het verlenen van klantgerichte en doelmatige hulpmiddelenzorg. De fysiotek fysiotherapeut speelt een centrale rol binnen Fysiotek. Samen met uw (huis)arts is uw Fysiotek fysiotherapeut bij uitstek in staat om u adequate zorg te verlenen en de inzet van hulpmiddelen te beoordelen en te verzorgen.

Fysiotek werkt uitsluitend met hoge kwaliteit compressiekousen van gerenommeerde fabrikanten waaronder Venotrain van de firma Bauerfeind.  Uw Fysiotek fysiotherapeut staat borg voor kwaliteit en zorg!

Vergoeding

De TEK worden uitsluitend op verwijzing door een arts voor uw zorgverzekeraar vergoed. Voor nadere informatie zie: http://www.fysiotek.nl/

Heeft u klachten?
Wacht niet te lang.
Maak nu een afspraak bij Fysiotherapie Wijster.

Lisanne
Both-Vossebelt

BIG nummer: 82736492
×
Kom in contact Maak een afspraak
Akkoord